fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Nepridipravi nad menjalnine v lokalih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med  4.  11.  in  7.  11. intervenirali v 158 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 516 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 18 prometnih nesreč, v  katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista  imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v  zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih
dejanj goljufije, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

6. 11. nekaj pred 14.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Sevnici. Sevniški  policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 39-letni voznik, ki je vozil iz smeri
Boštanja proti Raki in zapeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je pravilno pripeljal 32-letni voznik. V nesreči se je  32-letnik lažje poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru  izdihanega zraka je imel 0,74  miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Z avtom zapeljal v potok

4. 11. okoli 19.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Zalogu v občini Straža. Policisti PP Dolenjske Toplice so zbrali obvestila in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti
izgubil oblast nad vozilom, trčil v ograjo mostu in zapeljal v potok, kjer je vozilo obstalo na strehi. Poškodbo ograje je opazil 20-letni voznik, ki je pripeljal mimo in vozniku, ter dvema potnikoma, starima 20 in 16 let pomagala iz vozila.  V nesreči ni bil nihče poškodovan, okoliščine pa policisti še preverjajo.

Vlomi in tatvine

Na Otočcu je v noči na 4. 11. nekdo s streh dveh stanovanjskih hiš odtujil bakrene odtočne cevi in povzročil za okoli 1200 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v Šmarjeških Toplicah je 4. 11. med 11. in 15.30 nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil dve torbici. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

V Leskovcu pri Krškem je v noči na 5. 11. neznanec vlomil v gostinski lokal, odtujil kamero in denarnico z  menjalnim denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Na območju Kostanjevice ob  Krki je med 3. 11. in 5. 11. nekdo vlomil v prostore društva. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Krškem je v noči na 5. 11. neznanec vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar, ključe in nekaj steklenic pijače.

V Straži pri Raki je 5. 11. nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo.  Okoliščine policisti še preiskujejo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih