fbpx
Mestnik
policija
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Ostalo

Nesreča tovornega vozila in kolesarja. Tatovi niso odnesli ničesar

Odvzel prednost kolesarju

Policisti PP Sevnica so bili nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika tovornega vozila in kolesarja na Blanci. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 27-letnivoznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je ob zavijanju desno odvzel prednost 58-letnemu kolesarju. Lažje poškodovanega kolesarja so oskrbeli vzdravstvenem domu. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Metliški policisti so pri Dragomlji vasi nekaj po 14. uri kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,30miligramov alkohola. Renault megane so mu zasegli, zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov in zakona o nalezljivih boleznih so mu izdali plačilninalog in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi

Med 8. 11. in 11. 11. je v Kobilah na območju PP Krško nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil,nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

Na Bučki je med 9. 11. in 11. 11. nekdo vlomil v objekt. Z vlomom jepovzročil za okoli 300 evrov premoženjske škode in po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Šutne(PP Krško) izsledili pet državljanov Bangladeša in na območju Ribnice (PPBrežice) državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih