fbpx
Mestnik
Policija.si.
Policija.si.
Kronika in policijska poročila

Nesrečo pri Otočcu povzročil opit 19-letnik

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 13. 1. in 16. 1. posredovali v 143 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 399 klicev. Obravnavali so 27 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila  dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti PP Novo mesto so bili 13. 1. nekaj pred 18.30 obveščeni o prometni nesreči v naselju Prapreška pot na območju Otočca. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi  neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval in nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola. Policisti so še ugotovili, da je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Avtomobil so mu zasegli, zaradi številnih kršitev napisali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa pri Dobličah so črnomaljski policisti 14. 1. okoli 9. ure ustavili voznika osebnega avtomobila  Ford  focus. Ugotovili so, da 56-letni voznik vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa  je imel 0,35 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V noči na 13.1. je v Novem mestu nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 800 evrov škode.

V Mihovici na območju PP Šentjernej je v noči na 14. 1. neznanec vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli 150 litrov goriva.

Med 12. 1. in 14. 1. je v naselju Vrh pri Hinjah nekdo iz odklenjenega gospodarskega objekta odtujil dva kotla za žganjekuho in lastnika oškodoval za 500 evrov.

V noči na 14. 1. je na območju Rožanca (PP Črnomelj) neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil električne  vodnike in več steklenic z alkoholnimi pijačami.

V Pesju na območju PP Krško je med 28. 12. in 14. 1. nekdo odtujil kovinske palice ogrodij za rastlinjake. Škode je za okoli 1600 evrov.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je v noči na 15. 1. neznanec z dveh osebnih avtomobilov odtujil katalizatorja.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih