fbpx
Mestnik
Aktualno Narava & zdravje

Neuroedina na novi lokaciji v Novem mestu

Nevrološka ambulanta Neuroedina je oktobra lani postala članica Skupine Diagnostični center Bled, ki danes združuje devet medicinskih ustanov v Sloveniji. Povezujejo jih dolgoletne izkušnje, visoka strokovnost in kakovost storitev, celostna obravnava in skrb za pacienta ter prijaznost.

Pacienti nevrološko ambulanto Neuroedina na Dolenjskem že poznajo, leta 2008 jo je namreč ustanovila specialistka nevrologije Edina Zujović, ki odhaja v pokoj, z delom v ambulanti pa je letošnjega januarja pričela specialistka nevrologije Majda Zaletel.

Od januarja Neuroedina na novi lokaciji

Novi, moderni prostori ambulante Neuroedina se nahajajo v poslovni stavbi v Bršljinu, na naslovu Ljubljanska cesta 28, Novo mesto. Na isti lokaciji so tudi ambulante novomeške enote Diagnostičnega centra Bled, kjer izvajajo gastroenterološke in urološke zdravstvene storitve ter internistično-kardiološke ambulante Medi Cons.

Nevrološka ambulanta se nahaja v 2. etaži stavbe, ki stoji takoj ob glavni cesti. Če pridete na pregled z avtomobilom, lahko parkirate v 2. etaži parkirne hiše poslovne stavbe, iz katere je tudi dostop do ambulant. Tisti, ki pa boste do ambulante prišli peš, pa uporabite vhod na levi strani poslovne stavbe, če stavbo gledate z glavne ceste, nato pa se po stopnicah ali z dvigalom povzpnite v 2. etažo stavbe. Pred selitvijo v nove, večje prostore so se nahajali v prostorih Zdravstvenega doma Novo mesto.

Nevrološka ambulanta se nahaja v 2. etaži stavbe.

Katere zdravstvene storitve izvajajo v Neuroedini?

V ambulanti pacientom nudijo splošni prvi in kontrolni nevrološki pregled, ki zajema obravnavo pacientov z raznolikimi nevrološkimi boleznimi (možgansko-žilne bolezni, nevrodegenerativne bolezni, nevroimunološke bolezni, epilepsije, različni glavobolni sindromi, živčno-mišične bolezni …), izvajajo tudi EMG oz. elektromiografijo in ultrazvok vratnega ožilja. Storitve so za paciente na voljo tako na napotnico kot samoplačniško.

Težave oz. simptomi, s katerimi se soočajo pacienti, ki pridejo v nevrološko ambulanto, so glavoboli, vrtoglavica ali omotica, motnje hoje, motnje spomina, mravljinčenje, zaznavajo tudi nenormalne gibe telesa, kot je npr. tresenje rok …

Januarja je z delom v ambulanti pričela Majda Zaletel, dr. med., specialistka nevrologije.

Kdo izvaja zdravstvene storitve?

Januarja je z delom v ambulanti pričela Majda Zaletel, dr. med., specialistka nevrologije, ki je bila doslej zaposlena v Splošni bolnišnici Novo mesto in Železniškem zdravstvenem domu. Ima bogate izkušnje z delom v nevrološki ambulanti, v urgentni nevrološki ambulanti in na nevrološkem oddelku bolnišnice. Svoje znanje tudi stalno nadgrajuje in se izobražuje. Del tesno sodelujočega tima, ki na prvo mesto postavlja pacienta, je tudi diplomirana medicinska sestra Martina Tomažin Mlakar.

Kako se naročite na pregled?

Na pregled se lahko naročite na različne načine; po telefonu na številki 07 302 11 21, preko elektronske pošte info@neuroedina.si ali po klasični pošti. Osebno naročanje zaradi epidemioloških razmer trenutno žal ni mogoče. Na pregled se lahko naročite tudi prek spletnega obrazca na novi spletni strani www.neuroedina.si, kjer si lahko preberete tudi več o ambulanti.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih