fbpx
Mestnik
Aktualno Avto-moto Dogodki Novice Ostalo

Neživljenjski pogoji za avtošole

Odlok o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, ki ga je vlada sprejela 28.1.2021 določa, da naj bi kandidati vedno kadar se usposabljajo, naj si bo to v učilnici ali med vožnjo, imeli pri sebi negativen test na covid-19, ki ni starejši od 24 ur.

Kaj to pomeni?

Po Odloku bi se morali samo za izvedbo teoretičnega dela usposabljanja (tečaj CPP) testirati vsaj šestkrat. Kje je potem še praktičen del usposabljanja. Enak pogoj pa velja tudi za učitelja vožnje – negativen test vsakih 72 ur. “Izvedbo testiranja na takšen način izrazito negativno vpliva na potek usposabljanja na obeh straneh, torej pri izvajalcih in uporabnikih naših storitev,” nam povejo iz novomeške šole vožnje BEOS.

“Tako pogostega testiranja trenutno ne izvajajo niti v zdravstveni dejavnosti niti v šolstvu, tako da menimo, da gre zgolj za fiktivno dovoljenje za delo, ki je namenjeno le temu, da zaposlenim v sektorju ne bi pripadalo 100% nadomestilo plač kot bi jim sicer, če bi dejavnost ostala prepovedana.”

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih