fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Neznanec v eni izmed cerkva v Novem mestu kradel denar

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 170 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so bili okoli 14.30 obveščeni o trčenju dveh vozil pri naselju Bizeljsko. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 33-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Povzročitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,33 miligramov alkohola, so policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Novomeški policisti prijeli tatu

Nekaj po 13.30 so bili policisti obveščeni, da naj bi neznanec v eni izmed cerkva v Novem mestu iz škatle za prispevke odtujil denar in pobegnil. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali, zbrali so obvestila in pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev tatu. 57-letnega osumljenca so izsledili in prijeli na območju Novega trga. Zasegli so mu ukraden denar in ga vrnili oškodovancu. Zoper 57-letnika, ki so ga že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je med 23. 1. in 24. 1. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil dva akumulatorja in električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 900 evrov.

V noči na 25. 1. je v Malem Orehku pri Stopičah nekdo vlomil v zidanico in odtujil motokultivator, črpalko in kovček z orodjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.650 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Nova vas pri Mokricah, Rakovec, Jesenice, Kapele) izsledili in prijeli 41 državljanov Sirije, 25 državljanov Maroka, šest državljanov Afganistana, šest državljanov Turčije, pet državljanov Bangladeša, dva državljana Pakistana in državljana Nepala. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Vinica) so prijeli devet državljanov Sirije in šest državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih