fbpx
Mestnik
Foto: Primorskenovice.si
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Neznanec vlomil v brunarico in odnesel pločevinke piva

Včeraj ponoči je na Drski nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil denarnico z menjalnim denarjem ter povzorčil škodo za 400 evrov. Medtem ko je v Poljanah pri Mirni peči neznanec vlomil v leseno brunarico in odtujil radijski sprejemnik, zvočnike in več pločevnik piva.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bosanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled  vozila. V tovornem delu so odkrili pet državljanov Irana, ki so se skriti  med  tovorom  poskušali  izogniti mejni kontroli. V tovornem vozilu
srbskih registrskih oznak so odkrili še štiri državljane Afganistana, ki so se  prav  tako  poskušali  izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.  Tujce  so  po  zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  Velikega  Mraševega izsledili in prijeli dva državljana Bangladeša in   na  območju  Bojancev  državljana  Bangladeša  in  državljana  Nepala. Policijski  postopki  s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih