fbpx
Mestnik
Foto: Maribor24.si
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Ni upošteval policijske ure…

Lažje poškodovana voznica

Nekaj  po  15.  uri so bili policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo 43-letno  žensko,  ki  naj  bi se poškodovala v prometni nesreči. Zbrali so obvestila  in  ugotovili,  da je nesrečo, ki se je zgodila na Drski v Novem mestu,  povzročila  52-letna  voznica  osebnega  avtomobila,  ki  je zaradi
neprimerne   varnostne   razdalje  trčila  v  avtomobil  43-letne  voznice. Povzročiteljici nesreče so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti  PP  Novo mesto so okoli 21.30 na Ljubljanski cesti v Novem mestu ustavili   24-letnega   voznika   iz   okolice  Šentjerneja  in  mu  zaradi nepravilnega  prevoza  oseb izdali plačilni nalog ter prepovedali nadaljnjo vožnjo.  Kršitelj  prepovedi  ni  upošteval,  saj so ga uro kasneje ponovno
ustavili.  Osebni  avtomobil  BMW so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom  seznanili  sodišče.  Izdali  mu  bodo tudi plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o nalezljivih boleznih.

Vlomi in tatvine

V  noči  na  12.  11. je s parkirnega prostora na Golijevem trgu v Trebnjem nekdo  odtujil  tovorno  vozilo  Renault  clio,  letnik 2013, bele barve, z registrsko številko NM ZF-006.

V  Vrbovcah  na območju PP Šentjernej je med 11. 11. in 12. 11. nekdo skozi okno  vlomil  v  stanovanjsko  hišo.  Odtujil  ni  ničesar,  nastala  je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Podklanca  (PP  Črnomelj)  izsledili  in  prijeli  šest  državljanov Iraka. Policijski  postopki  s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih