fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Nič več razdalje med mizami, na javnih kulturnih prireditvah po novem brez maske

Vlada je na včerajšnji seji sprejela, da se bodo s ponedeljkom dodatno sprostili ukrepi pri opravljanju dejavnosti. Tako s ponedeljkom ne bo več treba zagotavljati 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko v poslovnih prostorih in trgovskih centrih. V gostinskih lokalih prav tako ne bo več potrebno zagotavljati trimetrske razdalje med mizami, nošenje mask v notranjosti lokala pa ne bo več obvezno.

Spremembe začnejo veljati v ponedeljek, 5. julija in veljajo do vključno 11. julija 2021.

Spremembe tudi pri kulturnih storitvah

Po novem so odpravljene omejitve glede dovoljenega števila obiskovalcev v knjižnich, arhivih, muzejih in galreijah. Še vedno pa se morajo upoštevati vsa higienska priporočila. Postavljena je tudi omejitev najmanj enega metra medosebne razdalje med uporabniki iz različnih gospodinjstev.

Spremembe pri javnih kulturnih prireditvah

Uporaba zaščitnih mask na kulturnih prireditvah ni več obvezna tako za obiskovalce kot ne za nastopajoče in ne v zaprtih prostorih in ne na prostem. Omejitve ne veljajo tudi več glede deleža zasedenosti sedišč oziroma razdalje. Prireditve morajo upoštevati higienske pogoje: prezračevanje zaprtih prostorov, razkuževanje rok…Nastopajoči pa morajo pred nastopom opraviti test ali izpolnjevati PTC pogoj.

Tudi v verskih objektih brez omejitev števila obiskovalcev

Po novem je odpravljen pogoj kvadrature tako na prostem kot v zaprtih prostorih, udeleženci iz različnih gospodinjstev pa morajo še vedno ohranjati meter medsebojne razdalje.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih