fbpx
Mestnik
Pri karateju se otroci naučijo nadzirati telesne gibe.
Aktualno Dogodki Novice

Novi prostori Karate akademije Novo mesto

Pri tržnici na Sokolski ulici 8 je nove prostore dobila Karate akademija Novo mesto, kjer deluje Karate klub Novo mesto. Na otvoritvi novih prostorov je prisotne nagovoril tudi predsednik kluba Franjo Horn, ki se je vsem prisotnim zahvalil in izrazil veliko zadovoljstvo ob tem, da bodo v teh prostorih v dopoldanskem času brezplačno vadili karate najmlajši otroci iz novomeških vrtcev. Pa ne samo najmlajši, v prostorih bodo brezplačno vadile tudi skupine zaposlenih, vladnih in nevladnih organizacij, institucij, podjetij in drugih. Prav tako bodo svoje sposobnosti karateja pokazali tudi starejši od 65 let ter družine z majhnimi otroki.

Karate krepi telo, um in duha

V klubu gojijo tako imenovan športni karate, ki ga lahko spoznate kot borilni šport (zvrst SHOTOKAN), način rekreacije, najmlajši pa lahko razvijejo svoje motorično znanje, koncentracijo in disciplino. In zakaj ravno karate? “Mnogi starši ob besedi karate najprej pomislijo na pretepanje. Karate ni zgolj borilna veščina, je tudi pot rasti vsakega posameznika, oblikovanje osebnosti in spoznavanj sebe,” so zapisali v klubu. Poleg tega se otroci naučijo kontrolirati svoje telesne gibe in se jih učijo usklajevati. Otroci pa se med drugimi pri karateju učijo delovnih navad.

Trener Franjo Horn – najboljši veteranski tekmovalec na svetu

Na sliki predsednik kluba Franjo Horn, podžupan Boštjan Grobler in podžupanja Sara Tomšič. (Foto: Karate klub Novo mesto & Karate klub Črnomelj)

Trener novomeškega karate kluba je Franjo Horn, ki se z njim ukvarja že 40 let. V zadnjih desetih letih tekmovalne kariere je osvojil najvišja mesta na vseh največjih tekmovanjih: Evropski prvak v WKC in WUKO, svetovni podprvak WKC, WUKO, WUKF, Balkanski prvak v WKF, državni prvak Slovenije in Hrvaške v WKF, ima dve medalji s Svetovnih iger mojstrov v Lignanu 2011 v WKF, bron v katah, srebro v športnih borbah. In prav ti dosežki ga uvrščajo v sam vrh svetovnega karateja.

Med 31. 7. in 1. 8. 2021 bo v Novem mestu pod vodstvom kluba potekalo SKDUN evropsko prvenstvo v karateju, tekmovalci pa se trenutno že intenzivno pripravljajo na tekmovanja. “Pričakujemo udeležbo do 20 evropskih držav in prek 500 tekmovalcev,” je ob tej priložnosti povedal predsednik kluba Franjo Horn.

Več fotografij iz otvoritve je na facebook strani: Karate klub Novo mesto & Karate klub Črnomelj, več o klubu in aktivnostih si lahko preberete tudi na njihovi spletni strani www.karatekrka-novomesto.si.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih