fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Občina Ostalo

Novo mesto: Odprte vse linije javnega potniškega prometa

V Mestni občini Novo mesto od 15. decembra 2020 vnovič izvajajo javni prevoz potnikov, in sicer v omejenem obsegu, njegovo obratovanje pa se podaljšuje vsaj do 31. decembra 2020. Izvajanje mestnega potniškega prometa prilagajamo ukrepom, ki jih regulira vlada, o morebitnih spremembah pa bomo občane ažurno obveščali.

Odprte so vse linije javnega potniškega prometa, delujejo pa v skladu s počitniškim delovnim časom, ki zadeva enak vozni red vseh linij z izjemo linije na relaciji Stopič. Na prevoznih sredstvih se zagotavlja dosledno izvajanje higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Potniki tako na avtobusu kot na postajališčih morajo vzdrževati varno razdaljo, na avtobusu pa lahko uporabljajo le dovoljene sedeže in označena stojišča. Vstop za potnike je možen samo pri sprednjih vratih, izstop pa pri zadnjih. Kot sporočajo iz Arrive so v vozilih ob vstopu in izstopu nameščena razkužila za potnike. Na koncu vožnje-proge očistijo površine, s katerimi so bili potniki lahko v stiku med vožnjo, vsa vozila pa enkrat dnevno temeljito razkužijo in so očiščena s strani certificiranega zunanjega izvajalca.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih