fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Novice

Novo mesto: Za obisk Upravne enote se je potrebno predhodno naročiti, tudi na CSD spremenjen režim

Krajevni uradi Žužemberk, Škocjan, Šmarjeta in Šentjernej, ki delujejo na območju Upravne enote Novo mesto, bodo zaradi preprečitve širjenja bolezni COVID-19 zaprti od 27. 10. 2020 dalje. V tem času lahko zadeve uredite na sedežu Upravne enote Novo mesto, Defranceschijeva ulica 1, Novo mesto, za storitev pa se je potrebno predhodno naročiti.  Za obisk se lahko naročite:

-na e-naslov: ue.novomesto@gov.si;

-po klasični pošti na naslov: Upravna enota Novo mesto, Defranceschijeva ulica 1, 8000 Novo mesto;

–  po telefonu na številkah:

Tudi delo na CSD spremenjeno

Vlaganje vlog na centre za socialno delo je možno na naslednje načine:

  • preko e-uprave, 
  • po elektronski pošti,  
  • po navadni pošti in
  • v poštne nabiralnike na centrih za socialno delo. 

V izjemnih primerih se vloga lahko odda tudi po telefonu.

Center za socialno delo bo identiteto vložnika ugotavljal ali preverjal z drugim načini, na primer s tem, da bo zahteval, da stranka sporoči še uradno dodeljeno identifikacijsko številko (enotno matično številko, davčno številko) ali tudi na druge načine (z naprednim elektronskim podpisom). Na vlogi naj se navede tudi elektronski naslov in telefonska številka, za namen lažje komunikacije v primeru dodatnih pojasnil. 

Ukrepi sledijo temeljnemu cilju zmanjševanja možnosti širjenja virusa zaradi izvajanja procesnih dejanj na strani strank in na strani organov, pomembno pa je, da se z njimi varujejo pravni položaji strank, ki bi morale izpolniti neko odrejeno obveznost, bodisi odpravljati pomanjkljivosti ali pošiljati dokaze, ki so potrebni za odločitev, pa tudi izpolnjevati obveznosti, ki so jim naložene z odločbo ali sklepom. Sprejeti začasni ukrepi (za čas razglašene epidemije) pomenijo odstop od uveljavljenih pravil Zakona o splošnem upravnem postopku.

K.N.

            

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih