fbpx
Mestnik
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Novomeščan Gregor Kren navdušil na Gorenjskem

Novomeščan Gregor Kren, ki ga mnogi poznajo kot odličnega sommelierja, ki je v letu 2022 prejel prestižno nagrado Gault&Millau za najboljšega sommelierja/natakarja leta, je presegel meje domače Dolenjske. Po tem, ko so Novomeščani za svojega vzeli njegov Pop up wine festival, je v Šobcu na Gorenjskem 27. aprila pripravil 1. Pop up wine festival Šobec. Slednji je privabil pisano druščino 40 odličnih vinarjev iz Slovenije in tujine, številne ljubitelje vin od blizu in daleč pa navdušil s sproščenim in prijetnim vzdušjem. Med njimi je bil tudi slovenski skakalski as Robert Kranjec.

Gregor Kren je po 1. Pop up wine festivalu Šobec povedal, da je izjemno zadovoljen z obiskom festivala, glede na to, da se je tam odvijal prvič. “Izvrstna lokacija, vreme nam je služilo. Vinarji so zadovoljni in pravijo vsi samo vztrajati, da je to ena taka lepa zgodba in pa festival, ki se sedaj ne odvija samo v Novem mestu, ampak tudi na Gorenjskem. Tako, da smo na pravi poti. Moram reči, da sem presrečen, tako da peljemo zgodbo dalje,” je povedal ter dodal, da bo festival postal tradicionalen, saj “imamo že začrtane smernice za drugo leto. Izjemno smo zadovoljni, da je to lahko en in edini festival v Sloveniji, ki se bo lahko pohvalil, da deluje pod istim imenom na več lokacijah, ampak z istim namenom, se pravi s širitvijo kulture pitja vina.”

Pop up wine festival ima sicer v Novem mestu že lepo tradicijo, letošnji, ki bo 31. maja potekal v zavetju čudovitega gradu Grm, bo že osmi po vrsti. Vinoljubi bodo uživali v degustiranju vin okoli 50 vinarjev iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Makedonije, čaka pa jih tudi nekaj presenečenj, zaradi katerih bodo letošnji festival še dolgo nosili v svojih srcih. Gregor Kren je namignil le, da si bo ob lepem vremenu festival moč ogledati tudi z neba.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih