fbpx
Mestnik
Aktualno Šport

Novomeščanka Evropska viceprvakinja

Republika San Marino, ena od najmanjših držav na svetu, je od 3. do 5. maja gostila Evropsko prvenstvo. Po uradnih podatkih svetovne organizacije WMAC se je tekmovanja udeležilo več kot 1.250 tekmovalcev iz 20 držav.

Barve SCORPION GYM-a je tokrat zastopala 14-letna reprezentantka Slovenije Lily Fideršek, ki se je v domovino vrnila s srebrnim odličjem. Nastopila je v disciplini tajski boks v seniorski kategoriji do 60 kg. Po zmagi nad avstrijsko predstavnico Sandro Smelik je v finalni borbi čakala 19-letna Francozinja Sahina Croquet. V 1. rundi dvoboja je bila francoska predstavnica nekoliko dominantnejša, vendar je Lily Fideršek v 2. rundi dvoboja diktirala tempo in tehnično nadvladala nasprotnico v vseh segmentih borbe. V zadnji rundi sta bili dokaj izenačeni, reprezentantka Slovenije pa je tik pred gongom izvedla dovršen in močen visok nožni udarec, ki je spravil Francozinjo iz ravnotežja, a kljub temu ni prepričal vseh sodnikov, ki so presodili v korist Francozinje s 2:1. Tako je Lily Fideršek postala podprvakinja Evrope.

»Kot trener sem ponosen na svojo varovanko, ki jo čaka še veliko športnih izzivov in uspehov. Tokrat je v boju za zlato odličje pokazala 5 let starejši in izkušenejši nasprotnici, iz kakšnega testa je. V ring je vstopila suvereno in odločno, kljub svoji starosti,« je povedal njen trener Iztok Vorkapić. »Moj cilj je nastop na Svetovnem mladinskem prvenstvu, ki se bo septembra odvijalo v Bangkoku na Tajskem,« je povedala 14-letna Lily Fideršek. Podjetje Avto Slak d.o.o. je omogočilo prevoz na tekmovalno prizorišče.

Tekst in foto: SCORPION GYM

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih