fbpx
Mestnik
(Foto: FB Novomeška tržnica)
Aktualno Gospodarstvo Narava & zdravje Novice Občina

NOVOMEŠKA TRŽNICA – Ste jo letos že obiskali?

Novomeška tržnica se je odprla leta 2016, a je kmalu zaprla svoja vrata. Letos je ponovno zaživela ob podpori Zavoda Situla in MO Novo mesto. Zaradi letošnje situacije s koronavirusom je Novomeška tržnica ena redkih dogajanj na Glavnem trgu v Novem mestu.

Na tržnici lahko najdemo sezonsko zelenjavo, ekološko moko ter ostale ekološke izdelke, med, rokodelske izdelke, domače pijače. Interes s strani ponudnikov se povečuje, prav tako pa se stari ponudniki radi vračajo.
Iz Novomeške tržnice pravijo, da so meščani tržnico lepo sprejeli, saj je ob sobotah dopoldne trg lepo zaživel, ne glede na situacijo s koronavirusom. Tudi vreme jim je letos naklonjeno. “Je pa v človeški naravi, da želimo vedno več in tudi organizatorji si želimo še večji obisk in večje število ponudnikov,” pravijo.
Žal pa letos zaradi omejitev ne smejo izvajati spremljevalnega programa, ki bi popestril dogajanje na tržnici. V prihodnosti upajo, da se bodo lahko bolj povezali s Centrom biotehnike in turizma Novo mesto.

(Foto: FB Novomeška tržnica)(Foto: FB Novomeška tržnica)

K.N.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih