fbpx
Mestnik
Aktualno

Novomeška zdravstvena šola praznuje 60-letnico

V sredo, 6. 12. 2023, je srednja zdravstvena šola v Novem mestu s slovesno prireditvijo obeležila svojo 60-letnico, zaznamovano s spoštovanjem, hvaležnostjo in globokim ponosom. Dogodek, ki se je odvil v Športni dvorani Leona Štuklja pred številnimi gosti, je bil priložnost, da se spomnimo preteklih dosežkov, izrazimo hvaležnost učiteljem ter se ozremo v prihodnost zdravstvenega izobraževanja.

S pomočjo glasbe so povezovalci prireditve, Dino Subašić, Klemen Rožič Šoštar in Matic Krušič,  po desetletjih predstavljali zgodovino šole, dijakinje pa so nas popeljale v preteklost z uniformami medicinskih sester, ki so se spreminjale skozi čas.

Za uspešno podporo in sodelovanje se je ravnateljica Mestni občini Novo mesto zahvalila s plaketo, nato pa se je s cvetjem zahvalila še vodstvu šole v preteklih petdesetih letih, to so direktorji Maks Starc, Boštjan Kovačič in Štefan David, ravnateljici Ana Blažič in Zvonka Krištof ter ravnatelj Miran Grom. Mestna občina pa je šoli ob jubileju podelila priznanje v zahvalo za njeno pomembno delo na področju izobraževanja.

Sledila je podelitev plaket mentoricam oz. predstavnicam obšolskih dejavnosti, ki so v tem letu dosegli jubileje, in sicer za 10 let projekta E-medica je zahvalo prevzela Mojca Simončič, za 20 let prostovoljstva v Splošni bolnišnici Novo mesto Gloria Šepec, za 20 let interesne dejavnosti Varujmo zdravje – preverimo RR  Marija Račič ter za 25 let aktivnega sodelovanja v mreži zdravih šol Marinka Cerovšek.

Direktor Matej Forjan in ravnateljica Damjana Papež sta nato podelila zahvalne plakete učnim bazam, ki dijakom zagotavljajo nemoteno izvedbo klinične prakse v realnem okolju – Splošni bolnišnici Novo mesto, Domu starejših občanov Novo mesto, Varstveno delovnem centru Novo mesto ter Zdravstvenem domu Novo mesto. Sledila je še zadnja zahvala, in sicer Zbornici – Zvezi za podporo, pomoč ter razumevanje v vseh letih sodelovanja.

Prireditev so vseskozi spremljale glasbene točke dijakov zdravstvene šole. Tako so se v sklopu Plesnega studia Novo mesto s hip hop točko predstavile plesalke; vsak z dvema nastopoma pa sta zbranim zapela nekdanja dijaka šole, Lucija Selak, pevka v Ansamblu Saša Avsenika, ter Matic Ponikvar, član Akademskega pevskega zbora Univerze v Novem mestu.

Jubilej zdravstvene šole je tako postal priložnost za povezovanje preteklosti, sedanjosti in prihodnosti v imenu skupnega cilja – izobraževanja strokovnjakov, ki bodo skrbeli za zdravje in dobrobit vseh.

VIR: Šolski center Novo mesto

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih