fbpx
Mestnik
Aktualno Šport

Novomeški mladi športniki na »Igrah prijateljstva« v Trstu osvojili drugo mesto

Po dveh letih, ko zaradi pandemije korona virusa ni bilo »Iger prijateljstva«, so le-te uspešno izvedli v Trstu v Italiji.
Ob izvrstni organizaciji Združenja slovenskih športnih društev v Italiji, je 400 mladih športnikov iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije in Slovenije tekmovalo v šestih različnih športnih panogah, košarki, rokometu, odbojki, nogometu, šahu in namiznem tenisu.


Novomeški športniki so v skupni kategoriji zbrali 28 točk in zaostali samo za Primorsko goransko županijo, tretje mesto je osvojila Furlanija Julijska krajina iz Italije, in četrto ekipa Unsko Sanskega kantona.
Zmag so se v posameznih športih veselile košarkarice Krke ter odbojkarji in nogometaši Krke. Rokometaši in rokometašice Krke so zasedli drugo mesto, odbojkarice ŽOK TPV in košarkarji ekipe Troti tretje mesto, medtem ko so šahisti in šahistke šahovskega društva Krka in združena namiznoteniška ekipa NTK Krka in ŠD SU Novo mesto zasedli četrto mesto. Med posamezniki si je v šahu Pia Rožmanec priborila srebrno medaljo.

Organizatorji so pripravili pravi spektakel na otvoritvi in zaključku tekmovanja, mladi športniki pa so si tudi ogledali znamenitosti Trsta. Naslednje že devetnajste »Igre prijateljstva« bodo septembra naslednje leto v Novem
mestu.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih