fbpx
Mestnik
denar
Slika je simbolična.
Aktualno Gospodarstvo Kronika in policijska poročila

Novomeški podjetji oškodoval za 850.000 evrov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 146 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in pridržali voznika, ki sta odklonila preizkus alkoholiziranosti. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, lahke telesne poškodbe in  poškodovanja tuje stvari. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje, poroča Policijska uprava Novo mesto.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poslovne goljufije po členu 228 KZ-1 podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu. Ovadili so hrvaškega državljana, ki je s svojo družbo pri izvajanju pogodbe preslepil oškodovanca, neupravičeno vnovčil bančno garancijo in si zadržal depozit, ki je bil dan za že opravljena dela. Z dejanjem je oškodovani
družbi z območja Novega mesta, ki se ukvarja z izvedbo strojnih in elektro inštalacij, povzročil za več kot 850.000  evrov škode.

Pri storitvi kaznivega dejanja je sodeloval tudi slovenski državljan s svojo družbo, ki je po predhodnem dogovoru s hrvaškim državljanom prevzel posel oškodovanca. V predkazenskem postopku so kriminalisti opravili finančno preiskavo in o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Pridržali kršitelja, ki sta odklonila preizkus alkoholiziranosti

Policisti PP Šentjernej so bili nekaj po 11. uri obveščeni, da na parkirnem prostoru v Šentjerneju moški nadleguje  občane. Na kraju so izsledili 30-letnega kršitelja in mu zaradi nasilnega in drznega vedenja izdali plačilni nalog.  Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o odklonu z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 23. 2. so policisti PPP Novo mesto na Ljubljanski cesti zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika  osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 39-letnemu kršitelju, ki je odklonil preizkus, so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitve bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da mora udeleženec cestnega prometa, ki mu policist odredi preizkus s  sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola, ravnati po odredbi policista. Če preizkus odkloni, policist vozniku prepove nadaljnjo vožnjo, vozniku motornega vozila pa tudi začasno odvzame vozniško dovoljenje. Kršitelj,  ki  ravna v nasprotju s policistovo zahtevo ali odredbo, se za prekršek kaznuje z globo najmanj 1.200 evrov. Vozniku se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih