fbpx
Mestnik
Občina Politika

Novomeški razvojni izzivi – Kolesarjenje po novomeških izzivih in črnih točkah

Gibanje Svoboda vabi Novomeščanke in Novomeščane na tematski kolesarski izlet po Novem mestu, na katerem vas bodo popeljali po črnih točkah Novega mesta, ogledali so si boste novomeške izzive in razvojne priložnosti, ki jih bodo pokomentirali kompetentni sogovorniki, ter se v živo soočili s slabimi pogoji za kolesarjenje in razvojem trajne mobilnosti.

Kolesarjenje se bo začelo v nedeljo, 6. novembra ob 9:30, na Glavnem trgu.

Od tam se boste spustili po Župančičevem sprehajališču. Zagotovo se boste ustavili pri nastajajoči brvi, o smiselnosti katere so mnenja zelo deljena. Naslednja postanek bo pri brvi na Loki, ki je potrebna obnove, lokacija pa je primerna za razpravo o nadaljnjem razvoju življenja ob reki Krki in z njo.

Nadaljnja pot vas bo vodila mimo Športnega parka Portoval, in mimo avtobusne postaje, ki je nujno potrebna prenove. Naslednji postanek bo ob predvideni zahodni obvoznici, kjer bo podrobneje predstavljena problematika novomeškega prometaobvoznic in tretje razvojne osi.

Nato se boste odpravili preko dotrajane Šegove ulice do Doma starejših občanov. Tam bo podrobneje predstavljena problematika skrbi za starejše.

Trasa.

Naslednje postanek bo ob edinstvenem gradu v Novem mestu – Grmskem gradu. V zvezi s tem so obstajali že ambiciozni načrti, od ureditve koncertnega prizorišča, do osnovne prenove. Trenutno grad čaka na nadaljnje posege.

Nato sem boste ustavili pri Osnovni šoli Grm, kjer se boste pogovorili o problematiki in izzivih novomeškega šolstva. Pri Revozu bo čas za razgovor o potencialnih grožnjah za novomeško gospodarstvo in socialnih stiskah, ki jim utegnejo slediti. Po Levičnikovi in Andrijaničevi cesti se bomo odpravili do nakupovalnega središča v Bršljinu, kjer bodo teme pogovora socialne problematike. Naslednji postanek bo na železniški postaji, ki s svojo, sicer lepo, a arhaično podobo sporoča tudi o stanju železniškega prometa v celotni jugovzhodni regiji Slovenije.

Še ena dotrajana cesta, ki je obenem tudi ena glavnih vpadnic – Ljubljanska cesta, nas bo pripeljala do Novega trga, ki je parkirišče, čeprav bi morali biti trg.

Od tam se bomo predvidoma med 11:30 in 12:00 spustili do Glavnega trga, se poslovili in si zaželeli na snidenje, ki bo že naslednjo nedeljo. Takrat se bomo odpravili na Trško goro in v tednu kasneje v podgorjanske krajevne skupnosti.

Na kolesarski izlet ste vabljeni vsi. Potrebujete le kolo!

Gibanje Svoboda Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih