fbpx
Mestnik
Rdeči križ, RK Novo mesto, otrok, knjige, šolske potrebščine
Aktualno Društva Novice

Novomeški RK 179 otrok založil s šolskimi potrebščinami

Z mislimi na novo šolsko leto, so v mesecu avgustu, na Območnem združenju RKS Novo mesto že 22 leto pomagali staršem in otrokom pri nakupu šolskih potrebščin. Pomoč v obliki bonov za nakup šolskih potrebščin je prejelo 179 otrok iz družin, ki so sicer prejemnice naših pomoči in učencev ter dijakov, katerih starši so jih zaprosili za bone za šolske potrebščine.

Vrednostne bone so učenci od 1. do 6. razreda prejeli v vrednosti 60 eur, učenci zadnje triade ter dijaki pa po 80 eur, ki jih lahko vnovčijo v Mladinski knjigi. Skupna vrednost pomoči znaša 12.520 eur, ki so jo v Rdečem križu zagotovili tudi z akcijo zbiranja sredstev Nisi sam pri nakupu šolskih potrebščin in iz Sklada za pomoč ljudem v stiski.

V novem šolskem letu učencem in dijakom želijo obilo uspehov in upamo, da smo jim družinam olajšali pot v nove šolske dni.

RK Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih