fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Društva Novice

Novomeški študentje zasedli 2. mesto na Innovative All-nighter

Innovative All-nighter je študentski poslovni hekaton, na katerem morajo tekmovalci v 24-ih urah najti rešitve za poslovne izzive podjetij. Namenjen je iskanju novih idej in rešitev s ciljem približevanja podjetij, njihovih proizvodov, storitev ter blagovnih znamk mladim.

 V prvi uri tekmovalnega dne vsaka skupina tekmovalcev izbere podjetje oziroma njegov izziv po principu “kdor prvi pride, prvi melje”. Število skupin na podjetje je omejeno, tekmovalci pa se lahko prijavijo s skupino z največ štirimi člani. Po izboru podjetja imajo tekmovalci na voljo še 23 ur za pripravo in predstavitev svoje ideje oziroma rešitve izziva.Tekmovanja se lahko udeležijo vsi, ki imajo status študenta, ne glede na to, iz katere fakultete ali univerze prihajajo. 

Letos je svoje izzive predstavilo 6 podjetij – Heineken, Tuš, Telekom Slovenija, Triglav Zdravje, Slovenske železnice in Porsche Slovenija. Na vsak izziv se je prijavilo po 10 skupin, torej je bilo na dogodku vse skupaj prisotnih okoli 240 študentov. Skupina Društva novomeških študentov se je prijavila na izziv podjetja Porsche Slovenija, ta pa ji je za svojo inovativno idejo in prepričljiv nastop podelil častno drugo mesto.

Lana Klemenčič, predsednica DNŠ

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih