fbpx
Mestnik
Foto: I. Kos
Šport

NTK Krka, klub s presežki

Le malokateri športni klub v novomeški občini se lahko pohvali s toliko presežki kot namiznoteniški, ki ga vodi Tomaž Kralj. Šestkrat zapored je osvojil naslov državnih prvakov, je nekajkratni prvak pokalnega tekmovanja, ima udeleženko na olimpijskih igrah, Darko Jorgić je stalni reprezentant in trenutno na 47. mestu svetovne jakostne lestvice. V akciji MO Novo Mesto je bil dvakrat prepoznan kot najboljši, člani kluba so postali ‘naj športniki občine’. Omeniti je treba mednarodne turnirje, na katere prihaja do petsto igralk in igralcev iz vseh kontinentov. V klubu radi opozorijo na dobro delo trenerske ekipe (Manca Fajmut, Danijel Šarlah, Dušan Pezelj) in na zagnane veterane.

V NTK Krka, ki je lani slavil 70-letnico neprekinjenega delovanja, je skrb za najmlajše med prednostnimi nalogami. Dvorana v Drgančevju, kjer gostujejo že deseto leto – zanjo ima posebne zasluge podpredsednik kluba Jernej Jedlovčnik – je vedno polna in mladi stopajo po poteh novomeških namiznoteniških asov, kakršna je bila Irena Mikec. Pred štiridesetimi leti je bila slovenska pionirska in mladinska prvakinja, osvojila je tudi mladinski jugoslovanski vrh. Danes je zgled novomeškim deklicam, dve sta – Kim Kastelic in Tina Cafuta – v kadetskem merilu med deseterico najboljših v Sloveniji.

Klub preseneča s številnimi akcijami, najpogosteje z vabilom na brezplačne vadbe. Med šolskimi počitnicami dva meseca v Drgančevju že tri leta zapored igrajo otroci, ki si ne morejo privoščiti morja. S pomočjo Mestnika podpredsednik Jernej Jedlovčnik vabi: »Čeravno je mesec december poln raznoraznih dogodkov, vabimo otroke na brezplačno decembrsko vadbo ob torkih in četrtkih. V mislih imam začetnike. Tudi drugi so dobrodošli.«

Ob 70-letnici delovanja je izpod peresa Janeza Pezlja izšla monografija Da bi se bolje poznali, spomladi še knjiga Prgišče spinov. V anekdotah in karikaturah Branka Babića za zanamce ohranja zgodbice, ki postajajo del bogate zgodovine NTK Krka. Še podatek, da je NTK Krka eden redkih novomeških klubov, ki je vedno imel močno ‘zastopstvo’ v najvišjih organih panožnih zvez. Mag. Janez Pezelj je bil predsednik zveze, znan po akciji 2 x 5.000 loparčkov, te dni je četrti mandat vodenja NTZ S prevzel mag. Marjan Hribar.

Več medalj smo osvojili na mednarodnih prvenstvih, šestič zapored pa smo osvojili naslov državnih ekipnih članskih prvakov, in sicer v sestavi: Tilen Novak, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Neven Karković, Lorencio Lupulesku. Osvojili smo praktično vse državne naslove posamezno, dvojice in ekipno skupno preko 40 medalj na državnih posamičnih prvenstvih za mlajše kadete, kadete, mladince, mlajše člane in člane, medalje na odprtih turnirjih in TOP turnirjih RS ( Peter Hribar, Tilen Cvetko, Tilen Novak, Aleksandra Vovk, Kim Kastelic, Darko Jorgić, Aljaž Šmaljcelj, Deni Kožul) ter medalje na Medregijskih MRNTZ turnirjih – mladi igralci in igralke NTK Krka. Aleksandra Vovk se je uvrstila na olimpijske igre mladih v Buenos Airesu, Darko Jorgič in Peter Hribar pa sta v letu 2019 osvojila naslov evropskih prvakov v dvojicah med mlajšimi člani.

 I. Kos, NTK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih