fbpx
Mestnik
Črmošnjice
Aktualno Avto-moto Politika

Ob prenovi ceste v Črmošnjicah delna zapora

V ponedeljek, 17. aprila 2023, se bodo začela dela druge faze ureditve ceste in manjkajočega pločnika v Črmošnjicah na odseku od manjšega mostu čez Težko vodo do odcepa za Šentjošt. Dela v vrednosti dobrih 200.000 evrov z DDV bo na 90-metrskem cestnem odseku spremljala delna zapora, promet pa bo predvidoma do avgusta urejen izmenično enosmerno s semaforji.

Prva faza investicije, ki bo bistveno pripomogla k izboljšanju prometne varnosti na tem območju, je bila z izvedbo pločnika in rekonstrukcijo ceste na odseku od križišča z državno cesto proti Stopičam do manjšega mostu čez Težko vodo zaključena v preteklem mesecu.

V drugi fazi bo stekla še ureditev cestne razsvetljave in odvodnjavanja, večji poseg pa bo predstavljala rekonstrukcija mostu čez potok Težka voda. Tu bo v bodoče potekal tudi priključek nove trase večnamenske poti za kolesarje in pešce iz smeri Gotne vasi proti Stopičam z dvema novima mostovoma čez Težko vodo, za kar že poteka priprava projektne dokumentacije.

MONM.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih