fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Gospodarstvo

Ob zaprtju kozmetičnih in frizerskih salonih vse več dela na črno

Zaradi zaprtja kozmetičnih in frizerskih salonov so pri OZS opozorili na razmah dela na črno. Vlado so pozvali k čimprejšnjemu odprtju dejavnosti.

Frizerji in kozmetiki opozarjajo, da se kozmetične in frizerske storitve sedaj odvijajo v zasebnih prostorih, kjer ni nikakršnega nadzora nad izvajanjem zaščitnih ukrepov, zato je verjetnost okužbe s koronavirusom še toliko večja. ”Menimo, da bi lahko frizerske in kozmetične storitve opravljali v naših salonih legalno, skladno s priporočili NIJZ, pri čemer bi zagotovili popolno zaščito tako za naše stranke kot zaposlene,” menita sekciji. Predsednik OZS Branko Meh pa ob tem dodaja: ”Vlada je prisluhnila našim pobudam in v petek določila nekatere nove izjeme od prepovedi. To so gradbena, vzdrževalna in montažna dela ter nekatere druge storitve. Verjamemo, da bo vlada prisluhnila tudi našim frizerjem in kozmetikom ter jim omogočila opravljanje dejavnosti, seveda ob upoštevanju navodil NIJZ.”

Pedikura nujna za starejše in sladkorne bolnike

Vlado pozivajo, da naj dovoli izvajanje preventivnih in negovalnih storitev v kozmetičnih, pedikerskih salonih ter drugih salonih za nego telesa. To bi posledično razbremenilo tudi zdravstveni sistem, pravijo. Spomnimo se, da so v spomladanski epidemiji tako kozmetičarke kot pedikerke imele največ klicev starejših ljudi, ki imajo težave z nohti. Trenutno estetski centri delujejo nemoteno – botoks tretmaji, ob tem pa identične storitve, kot se izvajajo v kozmetičnih salonih, ostajajo zaprte.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih