fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Obiski v novomeški bolnišnici ponovno dovoljeni!

V Splošni bolnišnici Novo mesto so od včeraj ponovno dovoljeni obiski hospitaliziranih pacientov. Obiski so možni vsak dan med 15. in 17. uro.

Kot so zapisali je dovoljen obisk 1 zdrave osebe do 15 minut, in sicer 2 x tedensko. Na obisk se je potrebno predhodno najaviti na oddelku po telefonu, kjer se dobi termin za obisk. Po predhodnem dogovoru na oddelku pa se izjemoma lahko vsak dan dovoli obisk enega zdravega svojca pri umirajočem in kritično bolnem pacientu.


Na ginekološko-porodniškem oddelku je dovoljen obisk ene zdrave osebe, vsak dan za 30 minut, med 15.00 in 16.00 uro, prav tako je dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu.

Na pediatričnem oddelku je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob hospitaliziranem otroku. 

Še vedno pa veljajo določeni ukrepi in odgovorno obnašanje ob vsakem obisku:

  • Obiskovalec mora biti zdrav, ves čas obiska mora nositi zaščitno masko, ki pokriva nos in usta, ob prihodu in odhodu si mora razkužiti roke, vzdrževati mora 1,5 m razdaljo.
  • Obiskovalci se morajo držati navodil zdravstvenega osebja na oddelku. V primeru, da se obiskovalci ne držijo danih navodil, se obiski izvajajo pod nadzorom zdravstvenega osebja ali se v skrajnem primeru lahko omejijo. Obiskovalci morajo ob prihodu predložiti ustrezno potrdilo PCT (prebolel, cepljen, testiran), kar pomeni:
  • dokazilo o cepljenju proti COVID-19, ali
  • dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali
  • potrdilo zdravnika o prebolelosti COVID-19 in da od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev, ali
  • dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur, ali
  • dokazilo o negativnem rezultatu testa HAGT, ki ni starejši od 48 ur. 

Obiskovalec mora s seboj prinesti tudi izpolnjen in podpisan vprašalnik!

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih