fbpx
Mestnik
Foto: PMP Obrežje. (Fotografija je simbolična)
Aktualno Ostalo

Obrežje: Skrival se je v podvozju tovornjaka

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 199 klicev.  Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in na območju PP Trebnje
zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so  zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so  obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

V noči na  8. 11.  je v Novem mestu nekdo vlomil v prostore podjetja. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na območju Korenitke (PP Trebnje) je v noči na 8. 11. neznanec iz delavnice odtujil motorno žago. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 900 evrov.

V Gorenji  Brezovici  je  med  6.  11. in 8. 11. nekdo vlomil v skladiščni prostor in odtujil motorno žago in več kosov orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in na podvozju tovornega vozila odkrili državljana Maroka, ki se je na ta
način poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Rigonce,  Stara  vas,  Obrežje,  Loče)  izsledili in prijeli 14 državljanov Rusije, devet državljanov Indije, šest državljanov Pakistana,
štiri državljane Kube,  tri državljane Palestine, dva državljana Maroka, in državljana Sirije in v Črnomlju dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih