Včeraj med 11. in 21. uro je cvrčalo, klokotalo, brbotalo in dišalo iz vseh loncev, ponvic in žarov za vse lačne in žejne Novomeščanke in Novomeščane, ki so napolnili Glavni trg. Privoščili ste si lahko od hamburgerja, hot doga, svinjskih rebric, mehiške in kitajske hrane do raznovrstnih sladic.
Ponudba je bila letos bogatejša tudi v izbiri brezmesnih jedeh, slovenskih domačih jedeh ter pijačah, predvsem v vinih in džin tonikih.
Nekateri stalni ponudniki so dopolnili svoje menije z novimi jedmi, sladicami, solatami in domiselnimi brezalkoholnimi pijačami. Pridružilo pa se je 8 novih ponudnikov.
»Kar težko verjamem, da bomo z Odprto kuhno vstopili že v drugo desetletje delovanja. Za nami je nekaj kar zahtevnih let, zato upam, da bo 11. sezona zabavna, intenzivna in polna novih okusov,« je povedal Lior Kochavy, vodja projekta.
Malce o številkah
Gre za 11. sezono Odprte kuhne. Največ Odprtih kuhen je bilo leta 2019, ko se je zvrstilo kar 42 dogodkov po Sloveniji. Odprta kuhna tudi med epidemijo ni zamrla, leta 2020 je bilo izpeljanih 15 dogodkov, leta 2021 pa kar 21.