fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Odstop strokovnega direktorja novomeške bolnišnice

Včeraj je v Splošni bolnišnici Novo mesto potekala seja Sveta zavoda, kjer so obravnavali in potrdili program dela ter finančni načrt za leto 2021. Med drugimi je z mesta strokovnega direktorja odstopil prim. Milivoj Piletič.


Po štirih letih ponovno poslujejo z izgubo


Tako kot drugje je tudi epidemija koronavirusa vplivala na poslovanje v novomeški bolnišnici. V prvem kvartalu (1-3) po štirih letih prvič poslujejo z izgubo. Sicer v bolnišnici skladno z zakonskimi določili, načrtujejo uravnotežen poslovni rezultat. Glavni razlogi za negativen rezultat pa je med drugimi tudi drastično znižanje cen COVID obravnav, poleg tega pa tudi podcenjevanje določenih zdravstvenih storitev.


Pomanjkanje kadra


Še naprej bodo nadaljevali z aktivnostmi, ki so namenjene nadomestitvi odhodov zdravnikov internistov, kar v novomeški bolnišnici predstavlja trenutno velik problem. Večji del pozornosti bodo usmerili na pridobivanje urgentnih zdravnikov, ki jih je ob povečanju obiskovanja urgence, premalo. In še ti se odločajo za delo v urgentnih ekipah na terenu. Težave pa imajo tudi pri pridobivanju negovalnega kadra, saj se soočajo z intenzivnim upokojevanjem in odhodov na porodniško. Na seji Sveta zavoda je z mesta strokovnega direktorja odstopil prim. Milivoj Piletič, ki ga bo kot vršilec dolžnosti zamenjal Boštjan Kersnič, dr. med.


Za leto 2021 investicije v višini 12 milijonov evrov


Za leto 2021 načrtujejo investicije v višini 12 milijonov evrov. Zavedajo se, da je delo v urgentnem centru v času COVID-a še posebej težko obvladljivo, zato si bodo prizadevali za optimalnejšo organiziranost in obvladovanje dela v njem in intenzivnim sodelovanjem z zdravniki primarnega nivoja.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih