fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Odtujil tri motorne žage, suhomesnate izdelke in zračno puško

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Policisti PP Novo mesto so zaščitili žrtev nasilja v družini in 37-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocestnem postajališču Dul ustavili voznika osebnega avtomobila Toyota auris. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni voznik vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Nasilneža pridržali

Nekaj pred 19. uro smo prejeli klic na pomoč zaradi nasilja v družini v okolici Novega mesta. Pijan moški naj bi žalil svojo mamo, nanjo vpil, razgrajal in razbijal inventar. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in na kraju izsledili 38-letnega nasilneža, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Nasilnežu, ki ni upošteval ukazov policistov in se ni pomiril, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo svoje mame, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

V kraju Veniše na območju PP Krško je nekdo vlomil v nedograjeno počitniško hišo in odtujil tri motorne žage, suhomesnate izdelke in zračno puško. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 5.000 evrov.

Na Košenicah v Novem mestu je med 29. 1. in 30. 1. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Okoli 19.30 so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Renult espace poljskih registrskih oznak, ki sprva znakov policistov ni upošteval. Med postopkom so ugotovili, da gre za državljana Sirije, ki je v vozilu prevažal devet državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Slovenska vas, Rakovec, Jesenice, Obrežje) izsledili in prijeli 16 državljanov Bangladeša, 13 državljanov Sirije, deset državljanov Afganistana, osem državljanov Egipta, sedem državljanov Somalije, šest državljanov Maroka, po dva državljana Turčije, Indije, Senegala, Kameruna in Gvineje, državljana Sierra Leone in državljana Iraka . Na območju PP Črnomelj (Vinica, Gorenjci pri Adlešičih) so prijeli štiri državljane Maroka in v Novem mestu državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih