fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Kronika in policijska poročila Ostalo

Odtujili bakrene žlebove, odtočne cevi in pokrov jaška

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 30. 9. in 3. 10. intervenirali v 182 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 692 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 14  prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 45-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini,
groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, požara in nezakonitih prehodov državne meje, poroča Policijska uprava Novo mesto.

30. 9. okoli 21.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri naselju Radna na  območju PP Sevnica. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 27-letna voznica, ki je zaradi prekratke  varnostne razdalje trčila v avtomobil 50-letnega voznika.
Povzročiteljica se je v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so jo v brežiški bolnišnici. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov ji bodo izdali plačilni nalog.

Za nesrečo odgovoren voznik tovornega vozila

Policisti PPP Novo mesto so bili 1.10. okoli 7. ure obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med Smednikom in Dobruško vasjo. Opravili so ogled in ugotovili, da 29-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom bosanskih
registrskih oznak ni vozil po sredini voznega pasu, zato je izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,30  miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno
prometnih predpisov so mu izrekli globo.

Vlomi in tatvine

V Zabukovju na območju Šentruperta je med 16. 9. in 30. 9. nekdo vlomil v nenaseljeni objekt in odtujil starejši štedilnik.

Med  29. 9. in 30.9. je v Jesenicah na območju Brežic neznanec s strehe počitniške hiše odtujil bakrene žlebove, odtočne cevi in pokrov odtočnega jaška. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

Z ograjenega skladiščnega prostora prodajalne v Novem mestu je 30. 9. nekdo odtujil okoli 40 m2 keramičnih ploščic.

Na parkirnem prostoru gostinskega lokala v Dobrniču (PP Trebnje) je 30. 9. zvečer nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za 2500 evrov.

V kraju Križe na območju PP Brežice je med 30. 9. in 1. 10. neznanec vlomil v počitniško hišo. Odtujil je suhomesnate izdelke in okoli 70 evrov.

V gozdu na območju Žužemberka  je 1. 10. nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil denarnico in torbico  z dokumenti in denarjem. Oškodovanka je torbico odložila na zadnji sedež, denarnico pa pod prednji sedež. Oškodovana je za več kot 2000 evrov.

V Dečnem selu na območju PP Brežice je 1. 10. zvečer nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil nakit in parfume. Z vlomom in tatvino je
povzročil za okoli1400 evrov škode.

V kraju Mali Podljuben je 1.10. med 19. in 23. uro neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Z vlomom in  tatvino je lastnike oškodoval za okoli 7000 evrov.

Med  27. 9. in 2. 10. je v Semiču nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil električno ročno orodje in lestve. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih