fbpx
Mestnik
Aktualno

Odtujili večjo količino kruha

Policisti PU Novo mesto so posredovali zaradi  29-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih  prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja  pogrešanih oseb, sprožitev signalno varnostnih naprav, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov
državne meje.

V Gradišču pri Trebnjem je v zadnjem mesecu dni nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil stiskalnico za grozdje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1500 evrov.

Med 15. 12. in 16. 12. je v Šentpetru neznanec vlomil v delavnico in odtujil motorno žago in orodje. Z vlomom in tatvino je lastniku povzročil za okoli 600 evrov škode.

V Dolenjem Boštanju je v noči na 17. 12. nekdo vlomil v skladiščne prostore prodajalne in odtujil večjo količino svežega kruha. Škode je za okoli 200 evrov.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je v noči na 17. 12. neznanec vlomil v osebni  avtomobil in odtujil denarnico z bančnimi karticami in dokumenti. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Veliki Orehek so v noči na 17. 12. neznanci odtujili novo toplotno črpalko. Lastnico so oškodovali za 6.000 evrov.

V Malem Podljubnu je 17. 12. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko  hišo. Odtujil je kovinsko blagajno, ki je bila prazna, z vlomom in tatvino pa povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je 18. 12. nekdo vlomil v prodajni kontejner in odtujil pirotehnične izdelke v vrednosti okoli 80 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 16. 12. in 19. 12. na območju PP Brežice (Rigonce, Mihalovec, Loče, Jesenice, Dobova, Nova vas Pri Mokricah, Obrežje) izsledili in prijeli 96 državljanov Indije,
62 državljanov Rusije, 47 državljanov Kube, 22 državljanov Pakistana,19 državljanov Sirije, 18 državljanov Maroka, sedem državljanov Afganistana, tri državljane Nepala, in po enega državljana Alžirije, Bangladeša,
Burundija, Konga in Tunizije in na območju Metlike tri državljane Maroka. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih