fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Narava & zdravje Novice Politika

Osem odstotkov se strinja, da koronavirus ne obstaja

Na Inštitutu Mediana so v anketi ugotavljali podporo protikoronskim ukrepom. Največje podpore je deležno podaljšanje veljavnosti turističnih bonov, podpira ga 83 odstotkov vprašanih. Precej nižja je podpora uvedbi šolanja na daljavo, podpira jo 28 odstotkov vprašanih, omejitev prehajanja meja občin pa četrtina. Omejitev gibanja med 21. in 6. uro podpira 42 odstotkov.

Skoraj 30 odstotkov vprašanih se strinja s trditvijo, da je upoštevanje preventivnih ukrepov svobodna volja vsakega državljana, nasprotno meni več kot polovica. Med trditvami na družbenih omrežjih v preteklih mesecih je tudi primerjava covida-19 s sezonsko gripo. Da sta oba približno enako nevarna, se strinja več kot četrtina, da koronavirus ni nič bolj nevaren kot gripa, pa meni 56,5 odstotka vprašanih. Medtem pa se osem odstotkov strinja, da novi koronavirus ne obstaja.

STA/ K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih