fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Ostali brez kotla za žganjekuho

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 89 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 235 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval motorist, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje, poroča Policijska uprava Novo mesto. 

Sevniški policisti so bili nekaj pred 10. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznice osebnega avtomobila in motorista na območju Mrtovca. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovoren 62-letni motorist, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 56-letne voznice. Motorista, ki je po trčenju padel in se huje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila

Okoli 21.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med naseljem Sajevce in Kostanjevica na Krki. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 41-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlom

V naselju Brod v Novem mestu je med 20. 9. in 21. 9. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil kotel za žganjekuho. Z vlomom  in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni vstopi v Slovenijo

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Brežice, Ribnica, Nova vas pri Mokricah, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 167 državljanov Afganistana, 23 državljanov Pakistana, 17 državljanov Sirije, 13 državljanov Sierra Leone, osem državljanov Maroka, osem državljanov Bangladeša, osem državljanov Iraka, šest državljanov Indije, dva državljana Šrilanke, dva državljana Nepala, državljana Ruije, državljana Palestine in državljana Alžirije in na območju PP Metlika tri državljane Turčije in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih