fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Osumljencu zasegli ukradene predmete in naboje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 81 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 203 klice. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Krški policisti osumljencu zasegli ukradene predmete in naboje

Policisti PP Krško so na podlagi utemeljenih razlogov za sum kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca iz Dobruške vasi. Med hišno preiskavo so našli in zasegli predmete, za katere ni znal pojasniti izvora in sumijo, da gre za ukradene predmete in nabojnik ter več nabojev, za kar nima ustreznih dovoljenj. Policisti nadaljujejo s preiskavo, zoper moškega bodo podali kazensko ovadbo in uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

Foto: PP Krško

Tatvina

Z njive na območju Ljubljanske ceste so neznanci izkopali in odtujili okoli 100 kg krompirja.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča v Sevnici

Nekaj po 11. uri so bili sevniških policisti obveščeni o prometni nesreči na Taborniški ulici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 58-letni voznik izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v betosnki zid. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti vzrok za nastanek nesreče še preverjajo.

Kršiteljem zasegli mopede

Na območju Drnovega so policisti okoli 13. ure kontrolirali dva voznika mopedov. 15-letnik iz Brežic, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in ni uporabljal zaščitne čelade, je vozil neregistriran in nezavarovan moped znamke Romaxs. Prav tako brez veljavnega vozniškega dovoljenja in brez zaščitne čelade je vozil neregistriran moped znamke Peda 18-letni kršitelj z območja Kočevja. Obema so mopede zasegli in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Sevniški policisti so dopoldne na Kvedrovi cesti ustavili 55-letnega voznika mopeda znamke Sym. Zaradi suma, da so na mopedu izvedene nedovoljene predelave, so odredili izredni tehnični pregled. Ugotovljeno je bilo, da je moped nedovoljeno predelan, zato so ga zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zakon o motornih vozilih v 18. členu (predelana vozila) določa, da se postopek posamične odobritve predelanega vozila se izvede tudi za vozilo, katerega skladnost s predpisi je že bila ugotovljena, če je bila na njem pozneje narejena predelava (v nadaljnjem besedilu: predelano vozilo), ki ustreza vsaj enemu od naslednjih kriterijev:
1.      se nanaša na podatke, evidentirane v postopku registracije vozila;
2.      vpliva ali bi lahko vplivala na homologirane dele vozila;
3.      vpliva ali bi lahko vplivala na varnost vozila.

Z globo 4.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, ki v prometu uporablja vozilo, ki je bilo predelano, pa ta predelava ni bila odobrena v skladu s prvim odstavkom tega člena oziroma sprememba iz 52. člena tega zakona ni bila vpisana v evidenco, njihova odgovorna oseba pa z globo 400 eurov. Z globo 400 eurov se kaznuje za ta prekršek lastnik oziroma uporabnik vozila oziroma uporabnica vozila (v nadaljnjem besedilu: uporabnik vozila), če je fizična oseba.

Poškodovan kolesar

Policisti PP Šentjernej so bili okoli 13.30 obveščeni o padcu kolesarja na cesti med Šentjernejem in Zameškim. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 39-letni kolesar zaradi psa, ki je nenadoma pritekel na cesto, izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCINedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Rakovec, Kapele, Jereslavec) izsledili in prijeli 73 državljanov Sirije, osem državljanov Turčije, osem državljanov Pakistana, sedem državljanov Indije, pet državljanov Bangladeša, tri državljane Nepala, dva državljana Afganistana, državljana Maroka in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih