fbpx
Mestnik
Foto: Reporter.si
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Otrok se je poškodoval pri padcu s kolesom

Povzročitelj nesreče brez veljavnega vozniškega dovoljenja 10. 6. nekaj pred 16. uro so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Tržišču. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 62-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 65-letne voznice. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. O kršitvah so zobdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.Povzročitelj nesreče z 1,5 promili alkohola

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Butoraju so bili policisti PP Črnomelj obveščeni 11. 6. okoli 21.30. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 59-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levem smerne vozišču trčil v avtomobil 22-letne voznice. Povzročitelju nesreče, ki jei mel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršiteljem zasegli vozila

Črnomaljski policisti so 10. 6. med kontrolo prometa v Semiču ustavilivoznika osebnega avtomobila Renault kangoo. Med postopkom so ugotovili, da48-letni voznik vozi pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Neregistriran avtomobil so mu zasegli in o kršitvah zobdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

12. 6. so policisti PP Novo mesto na Belokranjski cesti ustavili voznikaosebnega avtomobila Renalut scenic. Ugotovili so, da 28-letni voznik nimaveljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,25miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.Trebanjski policisti so 13. 6. okoli 22. ure med kontrolo prometa vTrebnjem ustavili voznico osebnega avtomobila Citroen xara. Ugotovili so,da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imela 0,20 miligramov alkohola. Avtomobil so ji zasegli in okršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovana kolesarja

Brežiški policisti so bili 12. 6. obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo otroka, ki se je poškodoval pri padcu s kolesom. Zbrali so obvestila inugotovili, da se je nesreča zgodila med Gorenjem in Dolenji Pirošici, kjerje zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, zapeljal sceste in trčil v prometni znak. 12-letni otrok, ki je med vožnjo uporabljalkolesarsko čelado, se je pri padcu lažje poškodoval.O padcu kolesarja na območju Gorjancev (med Miklavžem in Cerovim Logom) smobili obveščeni 13. 6. dopoldne. Po prvih ugotovitvah policistov je34-letnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in trčilv drevo. Huje poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali vbolnišnico.

Traktorist v nesreči utrpel hude poškodbe

12. 6. nekaj pred 17. uro se je zgodila prometna nesreča v Globočicah naobmočju PP Brežice. Policisti so ugotovili, da je 64-letni voznikkmetijskega traktorja vozil po lokalni cesti, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in sevečkrat prevrnil. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvahseznanili pristojno tožilstvo.

Hudo poškodovan potnik

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili 12. 6. okoli 20.30 obveščeni oprometni nesreči v kraju Laze. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilihje 18-letni voznik osebnega avtomobila peljal po klancu navzdol, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Hudo poškodovanega 19-letnega potnika v vozilu so reševalcioskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče šepreiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

V Dolnji Lokvici na območju PP Metlika je 10. 6. nekdo izkoristil krajšoodsotnost stanovalke, ki se je nahajala na vrtu ob hiši, vstopil skoziodprta vrata, pregledal prostore in našel ter odtujil denar.

S parkirnega prostora podjetja v Trebnjem je med 4. 6. in 10. 6. nekdoodtujil osebni avtomobil Toyota land crusier.

Med 4. 6. in 11. 6. je v Gorenji vasi pri Čatežu nekdo vlomil v garažopočitniške hiše in odtujil električni vrtalnik in ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 150 evrov.

Na parkirnem prostoru na Čatežu na območju PP Trebnje je 11. 6. med 18. in22. uro nekdo vlomil v pet osebnih avtomobilov in iz treh odtujil denar.

Na avtocestnem postajališču Zaloke je v noči na 12. 6. neznanec izrezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 600 litrov goriva.

Na Jelovcu, na območju PP Sevnica, je med 8. 6. in 12. 6. nekdo vlomil vpočitniško hišo in odtujil dve motorni žagi in dve kosilnici. Lastnika jeoškodoval za 600 evrov.

Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Novem mestu je 13. 6. popoldneneznanec izkoristil odsotnost voznice in iz odklenjenega avtomobila odtujildenarnico.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih