fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Peticija za ohranitev parka pred KCJT

Društvo Novo mesto zbira podpise spletne peticije zahteva od MONM za spremembo prostorskega akta, ki je do konca letošnjega marca v javni razgrnitvi, ter da občina ponovno odkupi zemljišča na območju današnjega makadamskega parkirišča in severnega dela parka za potrebe revitalizacije obstoječih parkovnih površin. Peticija trada do vključno petka, 26. marca 2021.

Novomeško društvo že od leta 2006 pozorno spremlja projekt in opozarja MONM o neustreznem vrednotenju dela mesta in o nesmiselnosti pozidave na račun parka. “Tudi ne bi bilo prvič, da bi Mestna občina Novo mesto odkupila že za gradnjo prodana zemljišča, kar je lep dokaz, da je gradnja na tej lokaciji tudi s programsko-investicijskega vidika izredno težavna in sporna,” so zapisali.

Občinski podrobni prostorski načrt Novi trg (OPPN Novi trg)

Območje enote urejanja prostora občinskega podrobnega prostorskega načrta Novi trg (del EUP NM/14-OPPN-a), za katerega se bo pripravljal občinski podrobni prostorski načrt (v nadaljevanju: OPPN Novi trg), se nahaja v središču Novega mesta in leži poleg starega mestnega jedra Novo mesto. Na obravnavanem območju veljajo določila Odloka o spremembah in dopolnitvah Ureditvenega načrta Novi trg v Novem mestu (Uradni list RS, št. 81/06 in 8/15-teh.popr.; v nadaljevanju: UN Novi trg).

Območje obravnave OPPN Novi trg zajema le del območja, za katerega veljajo določila UN Novi trg. V naravi zajema območje porušene poslovne stavbe Novi trg 6, območje KC Janeza Trdina, Visokošolsko središče Novo mesto in športni park Loka. Velikost območja OPPN Novi trg obsega površino približno 4,36 ha.

Glavni namen priprave OPPN Novi trg je določitev podrobnejših izvedbenih pogojev za gradnjo objekta na mestu porušene poslovne stavbe Novi trg 6, ki se pridobijo z izvedbo dvostopenjskega arhitekturnega natečaja, določitev pogojev za gradnjo garažne hiše na brežini pod Upravno enoto Novo mesto ter določitev pogojev urejanja športnega parka Loka.

K.N.


Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih