fbpx
Mestnik
Voznikov alkotest ni pokazal 0.0.
Fotografija je simbolična. FOTO: Policija.si.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Pijan državljan Velike Britanije povzročil nesrečo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 27. 1. in 30. 1. posredovali v 128 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 471 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 24 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila šestim kršiteljem cestno prometnih  predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj.

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na Otočcu 27. 1. nekaj po 10. uri ustavili voznika osebnega  avtomobila Volkswagen touareg. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,35 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

27.  1.  okoli 19.30 so krški policisti pri Kremenu zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika kmetijskega traktorja. 57-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola.  Traktor so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PP Metlika so 29. 1. okoli 8. ure med kontrolo prometa v Metliki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen transporter. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,94 miligramov alkohola. Vozilo so mu zasegli in o  kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola

28. 1. okoli 17. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri izvozu za Smednik v smeri proti Ljubljani. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila iz Velike Britanije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometno signalizacijo in zapeljal na brežino, kjer je z vozilom obstal. 28-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izrekli globo.

Trebanjski policisti so bili 28. 1. okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Biča. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 63-letni voznik osebnega avtomobila Volkswagen golf na parkirnem prostoru zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v dve parkirani priklopni vozili. Povzročitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola so odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

V noči na 29. 1. se je zgodila prometna nesreča na območju Drče. Policisti PP Šentjernej so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 30-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,34  miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih