fbpx
Mestnik
Aktualno

Pijan nadlegoval goste in osebje lokala

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 190 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in na območju Šentjerneja zasegli
avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S  področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in nezakonitih prehodov državne meje.

Na parkirnem prostoru stanovanjskega bloka v Novem mestu in v Šentjanžu so neznanci z dveh osebnih avtomobilov odtujili katalizatorja.

Kršitelja pridržali

Črnomaljske policiste so nekaj po 19. uri poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Črnomlju, kjer naj bi pijan moški z nedostojnim vedenjem in vpitjem nadlegoval osebje in goste. Tudi po prihodu policistov je 36-letni kršitelj  nadaljeval s kršitvami javnega reda in miru in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v  prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

O močno pijanem moškem, ki naj bi na dvorišču stanovanjske hiše vpil in motil javni red in mir, so bili nekaj pred 22.  uro obveščeni tudi šentjernejski policisti. 37-letni moški se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih