fbpx
Mestnik
FOTO: RC NM.
Aktualno Društva Kultura Novice Zanimivosti & Zabava

PIP TALK: novomeški podjetniki vzpodbujajo bodoče podjetnike

Sredin večer je popestril pogovorni startup dogodek »PIP TALK« v novomeški Kavarni Goga, ki ga je v sodelovanju z DNŠ pripravil Razvojni center Novo mesto, ki je nosilec regionalnega razvoja, razvoja podjetništva in tehnologije v regiji ter se lahko pohvali z enim večjih preskokov v zadnjih letih ravno na področju podjetništva in tehnologije, kjer Center razvoja, raziskav in inovacij postaja Inštitut robotike in tehnologije oziroma JRZ Rudolfovo.

Marko Vukobrat z Razvojnega centra Novo mesto je na vročem stolu gostil mlado podjetnico, soustanoviteljico dolenjskega startup podjetja Beesmetic, Rebeko Udvanc. Rebeka Udvanc in Maja Gazvoda sta s svojim podjetjem Beesmetic eden od produktov podjetniških programov, ki jih izvajajo v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik.

Namen dogodkov, kot je sredin »PIP TALK«, je, da se uspešne podjetniške zgodbe, ki nastajajo v Novem mestu predstavi širši javnosti. Hkrati je želja z dogodkom opogumiti vse tiste, ki si želijo na podjetniško pot, a si zaradi pomanjkanja znanja na podjetniškem področju tega ne upajo storiti, da ob podpori inkubatorja v okviru Razvojnega centra Novo mesto poiščejo brezplačno pomoč in podporo pri razvoju svojih idej.

FOTO: RC NM.

Pogovor je bil nadvse zanimiv. Dobili smo dober vpogled v to, kako mladi razmišljajo, kaj jim je pomembno in kaj so njihove primarne vrednote. Zelo odkrito je Rebeka govorila tudi o tem, kaj je naredila na podjetniški poti prav in kaj narobe ter v čem je dodana vrednost, ki jo je dobila in jo še vedno dobiva v inkubatorju. Nedvomno je zanimivo dejstvo to, kako majhen vpliv ima denar na odločitev mladih za podjetništvo. Rebeka nam je povedala veliko tudi o tem, kakšno je bilo njeno otroštvo, kdo je imel velik vpliv na njeno podjetniško pot in kakšna je njena vizija za naprej, je sporočil Marko Vukobrat iz Razvojnega centra Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih