fbpx
Mestnik
Foto MONM
Aktualno Dogodki Novice

Plemenito dejanje – podjetnica Marta Medle podarila hišo KS Žabja vas

Krajani Žabje vasi so se razveselili novih prostorov

Podjetnica Marta Medle je podpisala darilno pogodbo, s katero je stanovanjsko hišo na parceli v Ragovem prenesla na MONM z namenom, da se koristijo prostori KS Žabja vas. “So ljudje, ki svoji skupnosti znajo vračati, ko to lahko storijo. Tak zgled je gospa Marta Medle, ki je s podpisom darilne pogodbe Mestni občini podarila hišo, ki bo namenjena njeni Krajevni skupnosti Žabja vas. Čudovita gesta, navdihujoč občutek za skupno dobro in pomembna pridobitev za krajane,” je ob podpisu povedal novomeški župan.

V okolici si želijo postaviti tudi otroška igrala

Krajevna skupnost Žabja vas bo po več kot dvajsetih letih dobila svoje prostore, ki bodo namenjeni sestankovanju, kot pa pravi predsednik KS pa vsekakor je njihov ključni cilj, da obudijo družabno življenje v skupnosti pri vseh generacijah. Hiša je stara več kot sto let in jo bo potrebno najprej sanirati. Do konca leta načrtujejo, da bo zaključena zunanja sanacija, do maja 2022 pa bo objekt v celoti saniran.»V prihodnjem letu želimo v okolico postaviti tudi nekaj otroških igral in klopi, upajmo pa, da sredi prihodnjega leta v novih prostorih zaživijo tudi društva in posamezniki, med katerimi bodo prepotrebnih prostorov zagotovo veseli tudi prostovoljci Rdečega križa,” pove predsednik KS Žabja vas.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih