fbpx
Mestnik
Aktualno Narava & zdravje Novice Šport

Plezalni klub Frikšn vabi na državno prvenstvo

Plezalni klub Frikšn organizira največje tekmovanje v balvanske plezanju do sedaj v Novem mestu. 11. in 12.11. bo v balvanskem plezalnem centru Frikšn potekalo državno prvenstvo za mlajše in srednje kategorije.

Tekme se bodo udeležili slovenski najbolj perspektivni plezalci, postavljalci pa se bodo potrudili narediti zanimive in raznolike balvanske probleme. Pričakujemo okoli 180 tekmovalcev iz celotne Slovnenije.

Balvansko plezanje je eden izmed najhitreje rastočih športov na svetu. Gre za vrsto plezanja, ki se izvaja na relativno nizkih stenah, imenovanih balvani, brez uporabe vrvi ali podobne varnostne opreme, pred padci pa plezalce ščitijo debele blazine. Ta adrenalinski šport je v zadnjih letih pridobil veliko privržencev po vsem svetu in se razvil v pravo umetnost gibanja, ki združuje moč, tehniko in kreativnost.

Tudi v Novem mestu je z novo infrastrukturo in uspehi naših plezalcev plezanje veliko pridobilo. “Verjamemo, da bomo kmalu priča vrhunskim dosežkom novomeške mladine,” ponosno povedo v Plezalnem klubu Frikšn.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih