fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Po novem Leon potnike zapelje tudi na Loko

Električni mestni avtobus Leon, v novi preobleki z grafično podobo, sprejema potnike od ponedeljka pa vse do soboto in vam nudi brezplačen prevoz po mestnem jedru. Po novem pa potnike zapelje tudi na postajališče na Loki.

Vozilo ima začetno točko prevoza na makadamskem parkirišču za Pošto na Novem trgu. Pot nadaljuje na Loko, nakar se vrne mimo Novega trga in v križišču z Rozmanovo ulico zavije desno do Prešernovega trga. Pri stebričku pri tržnici vstopi na Glavni trg. Pot nadaljuje po Kandijskem mostu in zavije levo na Kandijsko cesto. Pri semaforiziranemu križišču zavije desno na Mušičevo ulico, kjer pelje do parkirišča Trdinova ulica. Pot nadaljuje nazaj čez Glavni trg prek Rozmanove ulice do Loke in nato do prvotne točke na makadamskem parkirišču za Pošto.  

Zemljevid poti Leona
Novost: table
Po novem na Leona opozarjajo tudi nove table. Foto: MONM

Na Leona opozarjajo tudi nove table, ki se nahajajo na makadamskih parkiriščih v Kandiji in za Novim trgom. Tablo prav tako najdete pri Anton Podbevšek Teatru, v prihodnje pa načrtujejo tudi postavitev teh na preostalih postajališčih.

Leon se je odel v rumene in oranžne barve, krasi ga tudi fotografija situle. Barvite podobe predstavljajo prazgodovinske upodobitve oseb z bronaste situle, najdene na najdišču Kandija.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih