fbpx
Mestnik
policija
Aktualno

Policija krepi nadzor na migrantskih poteh ob meji s Hrvaško

Slovenija naj bi po poročanju medijev zaradi povečanega števila migrantov zaostrila nadzor na meji s Hrvaško, med drugim naj bi za nekaterimi mejnimi prehodi postavila nadzorne točke. Na policiji zanikajo, da bi šlo za uvajanje ponovnega nadzora na meji in dodajajo, da država zgolj krepi nadzor policije na koridorjih, po katerih prihajajo migranti.

Po neuradnih informacijah portala 24ur.com naj bi Slovenija po vzoru Italije zaostrila nadzor na meji s Hrvaško, pri tem pa postavila tudi nadzorne točke. Te naj bi bile takoj za mejnimi prehodi, kjer lahko varno zaustavljajo vozila, in sicer na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto pri železniškem nadvozu v Rigoncah, Trnovcu pri Metliki, na Obrežju pri Kalinu, na območju PU Koper pa v krajih Rakitovec, Podgorje in Sočerga. Za mejnim prehodom Obrežje naj bi policija izvajala opazovalno službo.

Na Generalni policijski upravi (GPU) zanikajo, da bi šlo za ponovno uvajanje nadzora na meji s Hrvaško. Kot je za STA povedala tiskovna predstavnica GPU Maja Ciperle Adlešič, je policija le okrepila svoj nadzor na točkah, po katerih v državo prihajajo migranti. V ta namen je okrepila mobilne policijske patrulje, ki na omenjenih koridorjih izvajajo nadzor.

Podrobnejša pojasnila v zvezi s tem naj bi sicer ob 13. uri v posebni izjavi za javnost dal notranji minister Boštjan Poklukar.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih