fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.si.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Policija zavita v črnino: v nesreči udeležena dva zaposlena

Kot so že zjutraj sporočili iz PU Novo mesto, se je v PP Krško zgodila tragična nesreča, v kateri je umrl 25-letni policist. Nesreča se je zgodila v garderobi policijske postaje, sprožila se je pištola.

Sodelavci so hudo ranjenemu poskušali pomagati, prišli so tudi reševalci in upali, da se bo vse srečno končali. Ob 7.12 pa so bili obveščeni, da je sodelavec umrl. Policisti so takoj stopili v stik s svojci in se z njimi srečali v brežiški bolnišnici in jim ponudili vso pomoč, ki jo potrebujejo, je še pojasnil Janez Ogulin, direktor PU Novo mesto.

V.d. generalnega direktorja Policije Boštjan Lindav je ob tragični nesreči povedal, da se je slovenska Policija zjutraj zavila v črnino, saj so izgubili mladega policista na začetku svoje kariere.

Kaj je šlo narobe, zaenkrat na Policiji še ne morejo razkriti. V dogodek sta bila vpletena umrli in njegov najboljši prijatelj, tudi mlad policist. Pokojni je bil star 25 let, drugi policist pa 21 let. Na PP Krško sta prišla 1. oktobra letos.

Vodstvo svojcem izreka sožalje in jim nudi psihološko pomoč, zavedajo pa se, da nobena beseda ne bo obudila mladega življenja, a so prepričani, da lahko veliko naredijo, da bo ta žalost manjša. 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih