fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Policisti odkrili tatove, ki so kradli na pokopališču

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče z 2,1 promili alkohola

Nekaj pred 16.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v kraju Črnc na območju Brežic. Policisti PP Brežice so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 68-letni voznik, ki je pripeljal iz smeri Cundrovca. V naselju Črnc je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na levo stran vozišča in trčil v avtomobil 26-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Lažje poškodovana udeleženca nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 1,02 miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče in kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

KRIMINALITETA

Metliški policisti odkrili tatove, ki so kradli na pokopališču Svetica

Policisti PP Metlika so bili 10. 4. obveščeni o poškodovanju grobov in tatvinah na pokopališču Svetica na Hrastu pri Jugorju. Takoj so se odzvali in pričeli z aktivnostmi za izsleditev storilcev. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja, v okviru katerega kjer je bilo ugotovljeno, da so storilci z namenom tatvine s 25 grobov odtujili nagrobno opremo in najemnikom grobov povzročili premoženjsko škodo. Med intenzivnim preiskovanjem so uspeli identificirati storilce dejanja. Gre za štiri osumljence iz dveh naselij v okolici Metlike, stare 57 let, 18 let, 16 let in 15 let. Enemu izmed osumljencev so zasegli ukradene predmete s pokopališča. Policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin kaznivih dejanj in bodo po zaključeni preiskavi zoper četverico na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto podali kazensko ovadbo.

Sevniški policisti prijeli vlomilca

16. 4. nekaj po 8. uri so policisti PP Sevnica v kraju Šentjur na Polju prijeli 35-letnega osumljenca, ki je vlomil v prikolico za kampiranje. Osumljenec ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 900 evrov škode. Okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Vlom

V Beli Cerkvi je v noči na 16. 4. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil kros motor znamke Yamaha YZ 85 in otroški štirikolesnik znamke Yamaha bele barve. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 8.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Kapele, Rakovec, Jereslavec, Podvinje) izsledili in prijeli 43 državljanov Sirije, 20 državljanov Afganistana, 15 državljanov Indije, 13 državljanov Turčije, sedem državljanov Nepala, šest državljanov Somalije, tri državljane Maroka, tri državljane Pakistana, dva državljana Irana, državljana Tunizije in državljana Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih