fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Aktualno Kronika in policijska poročila

Policistom grozil s smrtjo, kolesaril po avtocesti

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 20.5. in 23.5.intervenirali v 173 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 6210 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 24  prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 37-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in tri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti PP Novo mesto so 22.5. v okolici Otočca zaradi nezanesljive vožnje in očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus voznici kolesa s pomožnim motorjem. Kršiteljica je odklonila opravljanje preizkusa in
žalila policiste. Kolo z motorjem so ji zasegli in izdali plačilni nalog zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru.

S kolesom po avtocesti

V noči na 23.5. so policisti bili obveščeni, da naj bi na avtocesti iz smeri Drnovega proti Brežicam po odstavnem pasu v nasprotni smeri peljal kolesar.
Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, 20-letnega kolesarja izsledili in mu preprečili nadaljnjo vožnjo. Okoliščine njegovega nevarnega ravnanja še preverjajo.

Razgrajanje v Metliki in Brežicah

V noči na 21.5. so policisti PP Metlika posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na prireditvenem prostoru v Metliki. Ugotovili so, da je 25-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, kršil javni red in mir, pozival k pretepu in udaril mladoletnika. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prav tako v noči na  21.5. so metliški policisti prejeli klic na pomoč zaradi  pretepa pred gostinskim lokalom v Metliki. Vzpostavili so javni red in mir in zoper 18-letnega kršitelja, ki ni upošteval njihovih ukazov, uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali. Med postopkom je osumljenec  grozil policistom, da jih bo ubil, zato bodo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Brežiški policisti so 22. 5. zvečer posredovali zaradi motečega predvajanja glasne glasbe in kršenja javnega reda in miru v naselju Gazice. 20-letni kršitelj,  ki se je sprl z družinskimi člani in se pretepal, se tudi po
prihodu policistov ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Nesreča pri delu

21. 5. popoldne so policiste iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo hudo poškodovanega moškega, ki naj bi se  poškodoval pri delu. Policisti PP Dolenjske Toplice so zbrali obvestila in ugotovili, da je 72-letni moški v
gozdu opravljal dela s kmetijskim traktorjem. Med vožnjo je izgubil oblast nad vozilom,  se prevrnil in huje poškodoval nogi. Okoliščine policisti še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih