fbpx
Mestnik
Zbrane šolske potrebščine v skladišču humanitarne pomoči
Aktualno Dogodki Novice

POMOČ OTROKOM OB ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA

Z mislimi na naslednje šolsko leto smo v mesecu juliju in avgustu na Območnem združenju RKS Novo mesto že 20. leto razdeljevali pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. Vrednostne bone lahko učenci od 1. do 6. razreda po 55 eur, učenci zadnje triade ter dijaki pa po 70 eur, vnovčijo v trgovini s šolskimi knjigami, delovnimi zvezki in drugimi nujnimi potrebščinami za šolo. Finančno pomoč v obliki bonov za šolsko leto 2021/22 smo razdelili 170 otrokom v vrednost 10.700 eur. Sredstva smo pokrili iz našega Sklada za pomoč ljudem v stiski, nekaj pa so prispevale tudi krajevne organizacije Rdečega križa od članarine.

Pomoč v obliki bonov za nakup šolskih potrebščin so prejeli otroci iz družin, ki so sicer prejemnice naših prehrambnih paketov, učenci in dijaki, ki so jih predlagale krajevne organizacije ter učenci in dijaki staršev, ki so do roka vložili vlogo s prilogami. Pomagali smo 121 osnovnošolcem in 49 dijakom, 30 več kot lani, kar se odraža tudi v povečanju števila prošenj za druge vrste pomoči.

V skladišču humanitarne pomoči za otroke iz socialno šibkih družin zbiramo ohranjene šolske torbe, peresnice, nove šolske zvezke in druge šolske potrebščine. Razdelili jim bomo po šolah, da jih bodo imeli za potrebe otrok tudi med šolskim letom.

V prihajajočih v šolskem letu želimo otrokom obilo učnih uspehov.

Sekretarka

Barbara Ozimek

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih