fbpx
Mestnik
Boleča problematika sodobnega človeka-vraščen noht. FOTO: AN.NIKA.
Aktualno Narava & zdravje Novice

Poskrbite za zdravje svojih stopal

Stopala nas nosijo celo življenje, zato je zelo pomembno, da jim namenimo veliko pozornosti. V Centru medicinske pedikure AN.NIKA Krško dnevno uspešno rešujemo različne problematike stopala in imamo razvite lastne AN.NIKA metode dela.

Vraščeni nohti

Vraščen noht je boleča problematika sodobnega sveta. Slabost kirurških posegov so dolgotrajne bolečine in ponavljajoče se težave z vraščanjem, zato v Centrih AN.NIKA vraščene nohte uspešno rešujemo z medicinsko sponko. Naša metoda sanacije vraščenih nohtov je zelo hitra, neboleča, predvsem pa učinkovita. Medicinsko sponko lahko namestimo tudi pri hudim primerih hipergranulacije in sladkornih bolnikih.

Glivična obolenja

Glivična okužba stopal in nohtov je trdovratna in nalezljiva kožna bolezen, ki jo lahko z ustreznim in strokovnim pristopom uspešno odpravimo. V Centrih AN.NIKA že več kot 15 let uspešno rešujemo problematike z glivičnimi okužbami nohtov. Razvite imamo lastne uspešne metode in lasten izdelek NAILODON obnovitveni lak pri glivičnih okužbah nohtov, ki vsebuje antimikotična eterična olja klinčkov, timijana in čajevca. Sestavine v NAILODONU delujejo antimikotično, antibakterijsko in protivnetno, zato je odlična podpora pri glivičnih in bakterijskih obolenjih nohtov.

Prvi znaki glivične okužbe so:

• rumeno-bela obarvanost nohta
• neprijeten vonj stopal
• zadebeljeni in krhki nohti
• srbeče obnohtje

Kurja očesa in otiščanci

Kurja očesa so tvorbe roževinastih celic, ki običajno nastanejo med prsti, na blazinicah prstov, ob zunanjem robu stopalnega loka ali peti. Zaradi svoje stožičaste oblike prodirajo v spodje plasti kože, kjer se nahajajo živci, zato povzročajo hudo bolečino.

Kurja očesa so tvorbe roževinastih celic. FOTO: AN.NIKA.

Bradavice

Okužbe z bradavicami so zelo pogoste, največkrat se pojavijo pri otrocih, mladostnikih in osebah z oslabljenim imunskim sistemom. Vzrok za nastanek je papiloma virus, ki povzroči hitro delitev celic v povrhnjici kože. Njihov razvoj je pogojen z delovanjem imunskega sistema.

AN.NIKA medicinska pedikura Krško, Ulica mladinskih del. brigad 2a, Leskovec pri Krškem, 040 334 352, annika-krsko@annika.si, www.annika.si, www.annika.si/shop/

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih