fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Poškropila sta ga s plinskim razpršilcem in mu grozila

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 343 klicev.  Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nasilništva, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in nedovoljenih prehodov državne meje.

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili nekaj po 17. uri obveščeni o prometni nesreči v Suhorju pri Dolenjskih Toplicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 34-letni voznik kombija zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil  oblast nad  vozilom,  zapeljal  s ceste in trčil v kamnito ograjo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Med  23. 6. in 26. 6. je v Šentjoštu nekdo s travnika ob stanovanjski hiši odtujil kardan za balirko in lastnika oškodoval za 600 evrov.

Z dvorišča objekta na Resslovi ulici v Novem mestu je nekaj po 13. uri nekdo odtujil električno gorsko kolo Specialized Levo.

Med 25. 6. in 26. 6. je z dvorišča stanovanjske hiše na Vinjem Vrhu v občini Šmarješke Toplice nekdo odtujil dva avtomobilska akumulatorja in tri kolesa z motorjem, znamke Yamaha Versity, znamke Malaguti in Tomos MC 80. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.500 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Prijeli nasilneža

Nekaj po 11. uri so bili policisti obveščeni, da naj bi na železniški postaji v Krškem dva neznanca s plinskim razpršilcem poškropila moškega, mu grozila in pobegnila. OKC je o dogodku takoj seznanil policiste na terenu in na podlagi opisa so pri Drnovem izsledili in ustavili avtomobil z 29-letnim in 17-letnim  osumljencem iz Kerinovega  Grma. Zasegli so jima plinska razpršilca in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Zaradi  kršitev jima bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Okoli 12.30 so policisti na območju Obrežja ustavljali voznika osebnega avtomobila Peugeot hrvaških registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo, potem pa avtomobil ustavil na odstavnem pasu  in peš pobegnil. Policisti so 35-letnega moškega dohiteli in prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je državljan Hrvaške v vozilu prevažal štiri državljane Turčije,  ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Hrvaške  so  odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 24 državljanov Bangladeša, 21 državljanov Pakistana, štiri državljane Rusije, tri državljane Afganistana, dva državljana Maroka, dva državljana  Alžirije, dva državljana Iraka in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih