fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Gospodarstvo Novice

Poslovalnica A1 zapušča staro mestno jedro

Poslovalnica A1 zapušča staro mestno jedro in se seli na novo lokacijo. Kot so nam sporočili je razlogov več, vendar največji razlog pa je, da je mesto med prenovo in tudi po prenovi izgubilo obiskovalce in posledično so izgubili kupce. “S prenovo mestnega jedra, je mesto pridobilo res lep mestni trg, za druženje in srečevanje. Vendar ti obiskovalci mesta, žal niso kupci,” pravi vodja in lastnica Pooblaščenega prodajnega mesta A1 Novo mesto Ana Petančič. Mestni trg obiščejo sprehajalci, ki si privoščijo kavico in sladoled ali pa so to le sprehajalci, ki živijo v središču in okolici mestnega jedra in to za njihovo branžo ni dovolj.

“Naše stranke so iz cele Dolenjske in za njih je lokacija v starem mestnem jedru, nepriročna, neprimerna, saj nimajo kje parkirati. Prav tako je v navadi ljudi, da ko gredo po opravkih, želijo opraviti več stvari hkrati”

Kot opažajo novomeščani v mestnem jedru ni več prave trgovske ponudbe, ki bi pritegnila večjo maso kupcev. Kot je povedala Ana smo z zaprtjem mestnega jedra za promet odpravili tranzit skozi mesto, kar je odlično, saj se tako lahko organizirajo prireditve, po drugi strani pa to za trgovine ni ugodno.


“Med samo prenovo mestnega jedra, torej med I.fazo prenove, smo izgubili veliko strank, poslovna škoda je bila velika. Sedaj mestno jedro, natančneje našo Rozmanovo ulico, čaka II.faza prenove, ki bo trajala do januarja 2022. Ker znamo predvideti poslovno škodo, smo se odločili, da najdemo novo loakcijo za našo poslovalnico. Lokacijo, ki bo dostopna tako samim Novomeščanom in pa tudi okoliškim  prebivalcem Novega mesta,” doda.


V starem mestnem jedru so preživeli 10 let poslovanja. Kot pravi je bilo vloženo veliko energije v oživljanje mestnega jedra. Ana je bila namreč tudi direktorica Zavoda Grem v mesto, ki je združilo podjetnike, ki delujejo v mestnem jedru. Organizirali so 11. dogodkov Noč nakupov – privabili so obiskovalce, vsako leto.” Naš namen je bil, da z dogodkom in programom pritegnemo obiskovalec v mesto, kjer se lahko trgovci predstavijo in odprejo svoje trgovine do poznih večernih ur in lahko združimo zabavo, srečevanje in nakupovanje. Bili so res uspešni dogodki.Občina nam je do neke mere pomagala, vseeno ni videla potenciala, ki ga lahko podjetniki v mestnem jedru razvijemo. In podjetniki težko delujemo v tako nepredvidljivem okolju, kot je mestno jedro, ki ima svoje velike posebnosti in značilnosti,” pravi Ana.

Obožujem mestno jedro in se bom vedno vračala tja, kot občasna obiskovalka

Kot podjetnica mora razmišljati, kaj je dobro in potrebno za stranke in seveda za nadaljni razvoj podjetja. Nova lokacija bo bolj dostopna, saj se nahaja ob prometni cesti, prav tako pa bo na voljo veliko parkirišče za stranke. Njihovo podjetej se prav tako razvija naprej in potrebujejo večji poslovni prostor-odprli bodo novo dejavnost, in sicer izvengarancijski servis telefonov, nudili bodo tehnične nastavitve telefonov in računalnikov ter povečali nabor prodaje dodatne opreme za telefon in elektroniko.

Kam se selijo

Poslovalnica A1 se seli na Seidlovo vesto 42, v poslovno stavbo bivšega Mercatorja, natančneje v prostore, kjer je vrsto let obratovala NLB banka. “Veselimo se, da bomo s svojo dejavnostjo obogatili ponudbo v tem delu mesta, nudili svojim strankam boljši dostop, ter nove storitve,” doda Ana.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih